7 استراتژی اساسی بازاریابی برای کسبوکارهای کوچک و متوسط
استراتژی !!!!! همه ما میدانیم که بازاریابی و فروش برای همه مشاغل ضروری است. حفظ بقاء و سودآوری سازمانها در دنیای کسبوکار امروزی در گرو عملکرد حساب شده واحد بازاریابی و فروش است. علت همین این است که سازمانها و کسب و کارها هیچ استراتژی ندارند.
ما در CRM24 با انواع مشاغل روبرو هستیم. بیشتر آنها نگران رشد و فروش خود هستند، اما هیچ یک از آنها برنامه منظمی برای بازاریابی و فروش خود ندارند. چه شرکت بزرگ اینترنتی باشند و چه زنجیره ای جدید از بستنیهای فروشیها. شرکتها بهایی به بازاریابی و فروش خود نمیدهند.
از آنجایی که بازاریابی برای استارتاپها یک مورد بسیار مهم است، ما قصد داریم هفت استراتژی اساسی بازاریابی و فروش که کسبوکارهای تازه تأسیس به آن نیاز دارند را معرفی کنیم. شما باید بازاریابی مناسبی در ابتدا کار داشته باشید تا بتوانیدمشتری جدید را از طریق دهان به دهان جذب کنید. تا زمانی که این اتفاق نیفتد. باید استراتژیهای بازاریابی و فروش زیر را در اولویت قرار دهید تا بتوانید اسم شرکت خود را در بین بازار هدفتون پخش کنید.
1. استراتژی ایمیل مارکتینگ (بازاریابی ایمیلی)
بازاریابی نامه الکترونیکی یا ایمیل مارکتینگ یک استراتژی اساسی برای جذب مشتری است که به استارتاپها (کسبوکارهای کوچک و در حال توسعه) این اجازه را میدهد که با هزینه کم یا بدون هزینه است از این بازاریابی استفاده کنند. ایمیل مارکتینگ به بیان دقیقتر به ارسال ایمیل جهت گسترش رابطه با مشتری بالقوه یا مشتری فعلی، ایمیل مارکتینگ گفته میشود، این ایمیلها معمولاً محتوای تبلیغاتی، ترویجی، پیشنهادی و… دارند و به منظور کمک به ایجاد وفاداری، اعتماد یا آگاهی از برند ارسال میشوند.
برای استفاده از این استراتژی بازاریابی، ابتدا باید آدرسهای ایمیل مشتریهای خود را جمعآوری کنید. اگر یک وب سایت دارید، یک فرم ثبت نام خبرنامه را روی آن قرار دهید. از طرف دیگر، میتوانید آدرس ایمیل خود را مستقیماً از مشتریان بخواهید. نکته مهم این است که شما باید ایمیلهای خود را با محتوای غیرتجاری مانند راهنماها، مقالهها، فیلمها و اینفوگرافیکها متنوعسازی کنید. اگر فقط ایمیل تبلیغاتی بفرستید، مشترکان احتمالاً از دریافت خبرنامه شما امتناع میورزند و دیگر ایمیل شما را نمیخواند.
وب سایت یک استراتژی قدرتمند در بازاریابی است که میتواند به کسبوکار شما کمک کند تا میزان قابل توجهای مشتری به دست بیاورید.در یکی از گزارشات مشخص شد که مشاغلی که وب سایت دارند 126٪ بیشتر از رقبای خود که وب ساید ندارند فروش دارند. با یک وبسایت، میتوانید خود را به عنوان پیشرو در صنعتی که هستید معرفی کنید و رهبری صنعت خود را بدست بگیرید. بازاریابی از طریق وب سایت فرصت فروش مستقیم را به شما ارائه میکند و شما سود کامل را به دست میآورید. در غیر اینصورت سود فروش شما با واسطهها تقسیم میشود.
راز ایجاد یک وب سایت تجاری موثر، انتشار مطالبی است که مخاطبان شما میخواهند آن را بخوانند. اگر خواندن آن ارزشمند باشد، موتورهای جستجو مثل گوگل، یاهو و… با رتبهبندی وبسایت شما در صدر نتایج جستجو، به کار سخت شما پاداش میدهند. و هنگامی که وبسایت شما در رتبه بالایی قرار گرفت، بازدیدکنندگان بیشتری را به خود جذب میکنید و به این معنی که تعداد بیشتری از افراد در مورد محصول و خدمات شما آگاهی پیدا میکنند.
3. استراتژی رسانههای اجتماعی (سوشالمدیا)
آمار نشان میدهد که بیش از 2.4 میلیارد نفر از رسانههای اجتماعی استفاده میکنند. بنابراین مهم است که این کانال را در استراتژی بازاریابی استارتاپ خود بگنجانید. با افزایش حضور کسبوکار شما در رسانههای اجتماعی، افراد بیشتری آن را میبینند و میشناسند. علاوه بر این، اکثر شبکههای رسانههای اجتماعی، از جمله اینیستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و..، به صاحبان مشاغل اجازه میدهند تنظیمات و قابلیت خاص داشته باشند تا به مشتری هدف خود دست پیدا کنند.
موفقیت در بازاریابی رسانههای اجتماعی بیش از فقط یک پروفایل است. شما باید مطالب جذاب و مرتبط را ارسال کنید که به کاربران دلیلی برای پیگیری حساب شما داشته باشند. و هنگامی که شما دنبال کنندههایی را به خود جلب کردید، باید با پاسخ دادن به سؤالات و نظرات آنها، آنها را ترغیب به ماندن کنید. شما باید بتوانید به بهترین شکل ممکن با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید.
در تبلیغات کلیکی شما تنها به ازای کاربری که به شما علاقه نشان داده و با کلیک روی تبلیغات، وارد وبسایت شما میشود هزینه میپردازید. با هدفمندسازی و بهینهسازی کمپینهای تبلیغات کلیکی میتوانید تبلیغاتتان را در زمان درست، تنها به مخاطبان هدفتان نمایش داده و بهرهوری کمپینتان را افزایش دهید.
شما میتوانید از موتورهای جستجوگر مانند Google و Bing تبلیغات کلکی را خریداری کنند. Google AdWords و Bing Ads دو شبکه پیشرو در تبلیغات کلیکی هستند که هر دو هدفمندی با هدف قیمت گذاری برای هر کلیک (CPC) کار میکنند. با استفاده از هرکدام از این شبکهها، میتوانید برای کسبوکار خود تبلیغات سفارشی ایجاد کنید که وقتی شخصی به جستجوی یک کلمه کلیدی مرتبط با شغل شما میپردازد، در نتایج جستجو وبسایت شما ظاهر شود. برای مثال، اگر راه اندازی شما نرم افزار امنیت سایبری سازمانی را به فروش میرساند، میتوانید کلمات کلیدی مانند “امنیت سایبری برای شرکت”، “نرم افزار امنیت سایبری سازمانی” و “ضد بدافزار سازمانی” را هدف قرار دهید.
جذاب ترین ویژگی جستجوی پرداخت شده، مدل قیمت گذاری CPC آن است که در آن شما فقط وقتی کسی روی تبلیغ شما کلیک میکند، هزینه پرداخت میکنید. ده هزار کاربر ممکن است آگهی شما را ببینند، اما اگر کسی کلیک نکند، هیچ هزینه ای پرداخت نمیکنید. البته، اگر تبلیغات مرتبط و جذاب را ایجاد کنید و کلمات کلیدی بیشتری را انتخاب کنید افراد بیشتری شما را میبینند و با محصول و خدمات شما آشنا میشوند.
5. استراتژی حمایت از یک رویداد
حمایت از یک رویداد محلی یا صنعتی میتواند به شما کمک کند تا بتوانید کسبوکار خود را در رادار مشتری هدف خود قرار دهید. شما به سازمان دهنده این رویداد مبلغ کمی پرداخت میکنید تا یک اسپانسر شوید و تجارت خود را با علائم، بنرها، غرفهها و سایر مواد بازاریابی در این رویداد تبلیغ کند. این یک توافق دوجانبه است که در انجام صحیح بازاریابی و فروش خودرو بسیار مؤثر است.
صاحبان مشاغل باید از رویدادهایی که به عملکرد آنها یا آنچه ارائه میدهند کمک کی کند، حمایت کنند. اگر به عنوان مثال شغل راه اندازی شما یک برنامه بهداشت و سلامتی موبایل است، شاید شما میتوانید از مارتنهای سلامت حمایت کنید. اگر کسبوکار شما نرم افزاری ضد بدافزار میفروشد، شما میتوانید از رویدادهای امنیت سایبری و سایر فناوریهای اطلاعات (IT) حمایت مالی کنید.
نکته اصلی این است که اجازه ندهید که سهم بازار کسبوکارتان به رقبا برسد.
6. استراتژی مدیریت ارتباط با مشتری
همان طور که میدانید بهترین روش بازاریابی روشی است که مشتری را در هسته تمامی بازاریابی خود قرار دهد. مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، روشی است که کسبوکارها میتوانند مشتریان را در اولویت قرار دهند. در تحقیقات salesforce نشان داده شده است که CRM درآمد کسبوکارها را به طور متوسط 41٪ افزایش میدهد همچنین تخمین زده شده است که 43٪ مشاغل که از CRM استفاده میکنند.
در زیر به بعضی از ویژگیها و فایدههای crm میپردازیم:
- دست یابی به حجم بالا و با ارزشی از اطلاعات مشتریان (نام، مشخصات، سن، شغل، جنسیت و…)
شناخت بهتر و بیشتر نسبت به نیاز مشتری
کاهش هزینههای تبلیغات
پاسخگویی سریعتر به مشتریان
تاریخچه سفارشات و خدمات ارائه شده به مشتریان
بررسی و آنالیز میزان تأثیر گذاری تخفیفات داده شده به مشتریان
دستیابی به مشتریان جدید
فراهم شدن بستر مناسبی جهت ارائه محصولات جانبی و جدید
بهبود خدمات و در پی آن رضایت بیشتر مشتری
دسترسی به راه کارهایی مناسب جهت مشتری مداری بهتر و وفادار سازی آنها
7. استراتژی حضور در بین دوستان
شما باید بین دوستان و فامیل خود حضور داشته باشید و در اولین قدم محصول و خدمات خودتان را به دوستان و آشنایان خودتان معرفی کنید. زمانی که شما این اقدام را انجام میدهید به نقاط ضعف خود پی میبیرید.
بعضی برای این فکر میکنند ممکن است در بین دوستان و آشنایان خود خجالت زده بشوند این اقدام را نمیکنند. زمانی که شما محصول و خدمات که دارید را به دوستان و آشنایان و خود معرفی میکنید اول از همه به ایدههای زیادی دست پیدا میکنید. در بیشتر اوقات دوستان و آشنایان یک منبع ناشناخته ای هستند که بعد از ارائه محصول شما میتوانید از آن استفاده کنید.
زمانی که شما به این منابع دست پیدا میکنید در حالت عادی 10 قدم یا حتی بیشتر جلو خواهید و سریعتر به موفقیت میرسید. در ضمن به خاطر داشته باشید که دوستان و آشنایان شما میتوانند بازاریابان سیار شما باشند.